Welke blender voor groene smoothies?

Geplaatst in: Algemeen

Maak je vaak smoothies dan is er snel behoefte aan een goede blender. Een staafmixer is namelijk verre van ideaal. Daarnaast is een blender ook uitstekend te gebruiken voor het maken van omelets, sandwiches of een lekkere soep.

Bij de meeste smoothie blenders werk je gelijk in de drinkbeker. Na de bereiding hoef je dus niet dubbel af te wassen! Soms wordt ook een drinkdeksel bijgeleverd, zodat je ook onderweg kan genieten van een gezond drankje.

Wat zoeken we in een goede blender?

In principe is elke algemene blender in staat om een smoothie te maken. Voor de beste smoothie en een prettige ervaring (gebruik, schoonmaken) komt er echter wat meer bij kijken. Wij hebben diverse smoothie makers getest en online reviews van experts bekeken.

Op basis van deze gegevens hebben we een ‘top 5 beste smoothie blenders’ geselecteerd. Er is rekening gehouden met jouw budget; de top 5 bevat één ‘superblender’, 2 degelijke keuzes en 2 budget keuzes. Alle blenders voldoen aan de volgende eisen:

Een vermogen van minimaal 500 Watt. Een flink vermogen is belangrijk om snel en effectief te kunnen blenden. Wil je regelmatig smoothies maken met bevroren vruchten, bessen en ijs? Dan is het verstandig om een blender te kiezen met méér dan 500 Watt vermogen.
Een (grote) glazen mengkom. Deze zijn veel duurzamer dan de plastic varianten. Er komen minder snel krassen op en ze zijn over het algemeen vaatwasmachinebestendig.
Een stevige, brede bodem voor een goede stabiliteit. Tijdens het blenden kan een instabiele blender door de trillingen omver vallen. Dit willen we natuurlijk voorkomen!
Superblender: Magimix Le Blender Chroom

Deze krachtige blender met maar liefst 1200 Watt vermogen crusht ijs en mixt smoothies in heel korte tijd! Daarnaast kan je met deze blender ook soep maken en algemene ingrediënten mengen of pureren.

Het vermogen van de blender wordt automatisch aangepast naar de inhoud van de blender, en ondanks het hoge vermogen is hij nog redelijk stil. De vierkante vorm met 4 messen zorgt ervoor dat jouw ingrediënten goed worden gemixt.

Waar koop je een goede blender?

Wij kopen alle apperatuur doorgaans bij Coolblue. De prijs is doorgaans scherp en hebben een erg snelle levering.

 

Schrijf een reactie:

Top