Waarom lukt afvallen niet?

Geplaatst in: Algemeen

Vaak kom ik mensen tegen die zeggen dat ze alles doen om af te vallen, maar het lukt niet?! Ze eten gezond, vermijden snacks en sporten. Toch raken ze de overtollige kilo’s niet kwijt. Hoe kan dat? Het ligt vaak bij onwetendheid over verschillende dingen. Met een paar kleine adviezen probeer ik ze weer de goede kant op te sturen en kunnen ze de laatste puntjes op de ‘i’ zetten.

Het allergrootste geheim van afvallen is heel simpel. Je lichaam verbruikt energie, ook wel calorieën genoemd. Je krijgt de calorieën binnen door te eten. Alle voedingsstoffen en calorieën die je lichaam niet nodig heeft worden afgevoerd. Als je te veel calorieën binnen krijgt zal je lichaam dit omzetten in lichaamsvet.  Een belangrijk onderwerp voor het afvallen is dus de balans tussen wat je verbruikt en wat je verbruikt.

1. Eet kleinere porties!

Kleinere porties eten geldt ook voor gezond eten! Het gezonde eten is goed, maar afvallen gaat moeilijk als je teveel binnenkrijgt. Maak van elke maaltijd die je een kleine portie. Je krijgt nog steeds alle voedingstoffen die je nodig hebt binnen, maar de verhouding van het inname verbruik en voedingsstoffen worden evenwichtiger. Luister goed naar je lichaam: eet tot je honger gevoel is gestild! Vol is vol, maar eet niet tot je ploft, dat is te vol.

2. Elke dag bewegen!

Naar de sportschool is zeker goed tijdens het afvallen, maar het werkt niet als je verder de hele week op een bureaustoel zit. Het aantal calorieën is dan nog steeds minder dan dat je binnenkrijgt. Een aanrader is dan om elke dag minimaal 30 minuten te bewegen. Als je het combineert met intensief sporten, werkt het beter en zal je echt verschil zien!

3. Ontbijt is belangrijk!

Denk je dat het ontbijt slecht voor je is? Dat is niet waar! Iedereen die tegen mij zegt ‘het lukt bijna niet om af te vallen’, skipt ‘s ochtends het ontbijt. Door juist een goed ontbijt te maken en te eten start je de verbranding in je lichaam. Je krijt de rest van de dag minder vaak een honger gevoel. Je krijgt dus minder calorieën binnen en je verbrand er meer door te ontbijten!

4. Frisdrank is funest!

We letten vaak alleen maar op wat we eten en we vergeten wat we drinken. Suikerhoudende dranken zoals frisdrank zitten veel calorieen die je helemaal niet nodig hebt, en die slecht voor de tanden zijn. Stop met frisdrank! Je hebt tijdens het afvallen vocht nodig, en dat haal je het beste uit water of bijvoorbeeld thee.  Je kan het water ook een smaakje geven door bijvoorbeeld wat citroen en/of basilicumblaadjes toe te voegen.

Reactie's:

1 reactie

Schrijf een reactie:

Top