Transformeer naar gezond!

Geplaatst in: Algemeen

Tags:

Heb je al van alles geprobeerd om een gezond lichaam te krijgen, en wil het niet lukken? Dan heb je twee keuzes. Of je accepteert het, of je kun verder gaan met deze 5 tips. Deze tips helpen je om je lichaam naar het gezonde lichaam te werken. Een gezond lichaam bevat een gezonde geest, en dat betekent dat je dingen van het leven beter aan kunt.

1. Eet groente en fruit

Zoals vaker vermeld is de key van het afvallen de combinatie van een gezonde voeding en beweging. Het transformeren naar een gezond lichaam hangt samen met een gezond eetpatroon. Ga eens na wat je allemaal op een dacht eet als het aankomt op ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Weet wat je eet en zorg ervoor dat je genoeg groente en fruit eet.

2. Beweeg regelmatig

Een gezond lichaam is niet een twee die gedaan. Een belangrijk deel is voeding, maar met alleen bewegen kom je al een heel eind. Het standaard staat op elke dag 30 minuten bewegen. Het is sowieso niet goed om maar een keer per week te gaan hardlopen en verder de hele week niks. Het is goed om elke dag even je hart te laten kloppen en spieren soepel te houden, dit maakt je geest beter. Je kunt tijdens het sporten je hoofd helemaal leeg maken, zeker een goed voordeel tijdens gestreste periodes, stres is niet goed voor je.

3. Ontspan

Met een ontspannen lichaam bereik je veel meer. Je lichaam en geest zijn samen een en dat betekent dat dingen die je geestelijk ervaart effect hebben op je lichaam. Rust betekend dan niet dat je hele dagen op bed gaat liggen ‘om te rusten’. Als aanrader geef ik altijd yogaoefeningen mee. Dit laat je geest en lichaam tot rust komen, en tegelijkertijd ben je aan het rekken en strekken wat goed voor je spieren is!

4. Drink voldoende water

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water. Het is een lastige opgave, dat weet ik maar het zal je belonen! Om af te vallen moet je voldoende vocht binnen krijgen. Water is een van de belangrijkste dingen die we kunnen drinken, want er zitten geen calorieën in. We vergeten vaak dat we ook via ons drinken calorieën binnen kunnen krijgen.

5. Zorg voor genoeg slaap

Ontspannen en rusten zijn twee verschillende dingen. Genoeg slapen betekend zoals eerder gezegd niet dat je maar een halve dag op bed moet gaan liggen. Tijdens het slapen herstelt je lichaam zich. De cellen worden vernieuwd wat effect heeft op je huid, spieren en noem maar op. Teven plukt je geest de vruchten van genoeg slapen. Je kan in de nachtelijke uurtje dingen verwerken die je overdag heeft meegemaakt. Een gezond lichaam bereik je als je ook geestelijk lekker in je vel zit.

Schrijf een reactie:

Top