Tips voor de snelle kilo’s

Geplaatst in: Algemeen

Afvallen, afvallen en nog eens afvallen. Dat is waar het hier om gaat. De kilo’s vallen er vaak of heel snel of, of het werkt totaal niet. Ik heb weer een lijstje opgesteld om snel een paar kilo’s eraf te krijgen! Het belangrijkste wat je nodig hebt is: motivatie, discipline en deze tips. Vooral de motivatie is het belangrijkste punt. Ik denk dat jullie het allemaal kunnen! Laat ons weten wat jij aan de tips had.

1. Rauwe snacks!

Tussendoortjes kan je altijd nemen. Maar het gaat erom wat voor snacks je neemt. Je lichaam heeft af en toe nieuwe brandstof nodig en is een snack dus de perfect oplossing! De gezonde snacks kunnen bestaan uit bijvoorbeeld rauwe etenswaren. Denk hieraan bij wortels, een appel of snoeptomaatjes. Zorg dat je ze overal mee neemt! Toch stiekem trek in wat vets of in suiker? Eet je rauwe snack! Deze stillen meer de honger en je houdt het makkelijk vol tot de volgende maaltijd.

2. Werk niet alleen

Aan het fysieke deel van het afvallen ligt het vaak niet. Het moeilijkste blijft de motivatie. Laat je vrienden of familie je helpen! Vertel ze wat je wilt gaan doen en om daar begrip voor te tonen. Denk daarbij aan om samen gezond te eten, maar ook tijdens een verjaardag de taart door een gezonde snack vervangen.

3. Lekker slapen

Het slapen is bijna even belangrijk als het sporten. Mensen die afvallen denken vaak dat je veel in beweging moet zijn. Maar het er is meer, je moet uitgerust zijn. Je kunt je lichaam het beste uitrusten als je slaapt. Met een uitgerust lichaam heb je een betere spijsvertering, wat vet verbranden betekend!

4. Beweeg en eet!

Tussen het bewegen en eten moet ook een verhouding zitten. Het is ongeveer een 30%-70% verdeling. Je kunt wel veel sporten, maar als de voeding niet goed is zal je geen verschil zien. Probeer zoveel mogelijk voedsel met veel koolhydraten te vermijden. Dit help aanzienlijk met het bewegen. Varieer je work-outs, zo kan je de ene keer gaan fitnessen en bijvoorbeeld de andere keer gaan hardlopen!

Schrijf een reactie:

Top