Spaanse Tomaat
Recept omschrijving
Op zoek naar een heerlijke frisse mediteraanse salade? Dan is deze salade van Spaanse tomaat helemaal wat voor jou! Om een optimale en frisse smaak te garanderen gebruiken we uitsluitend verse producten! Klik hier voor de methode die het beste bij dit recept past!
Ingrediënten
- 1 groene paprika
- 1 kleine rode ui
- 3 takje(s) peterselie
- 250 gram cherrytomaatjes
- 75 gram serranoham
- 50 gram olijven
- 1 rijpe trostomaat
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) witte-wijnazijn
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
Bereidingstijd
0 hrs: 35 min
Moeilijkheid
4/10
4
Personen
Voedingswaarden
serve size
160
protein
6
calories
110
fat
8
carbohydrates
3
Bereidingswijze
- 1. Maak de paprikia schoon en snijd deze in stukjes met een scherp mes.
- 2. Pel en versnipper de rode ui.
- 3. Knip de peterselie fijn.
- 4. Was de Cherrytomaatjes, halveer ze en dep ze droog.
- 5. Snijd de ham in dunne reepjes
- 6. Snijd de olijven in kleine plakjes
- 7. Was de trostomaat wassen, halveer ze, en rasp ze boven een schaal tot moes (gooi de vellen weg)
- 8. Pers de knoflook erboven uit
- 9. roer er 1 eetlepel azijn en 2 eetlepels olijfolie doorheen
- 10. Voeg peper en zout toe om het geheel op smaak te brengen
- 11. Schep de paprika, rode ui, peterselie, tomaatjes, ham en olijven erdoor.
- 12. Laat alles 15 min. intrekken voor een optimale smaak
Schrijf een reactie: