Sinaasappel en Spinazie Smoothie

Recept omschrijving

De Sinaasappel- Spinazie Smoothie is een heerlijke groene smoothie met een unieke smaak. Door de krachtige smaak van de spinazie en toevoeging van het lijnzaad is deze voor de gevorderde smoothiedrinker weggelegd. Ter voorbereiding worden de sinaasappels wel geschild maar wel in zijn geheel incl. het vruchtvlees in de blender gedaan. De vliesjes en het vruchtvlees bevatten namelijk een hoop vezels die als positief effect hebben dat je bloedsuikerspiegel niet zo gauw omhoog schiet. Daarbij hebben de vezels een zeer positief effect op onder andere de darmfunctie. Bekijk dan ook eens het Snel Afvallen met Groene Smoothies boek voor meer recepten!

Ingrediënten

  • 175 gram Spinazie
  • 1 Advocado
  • 2 Sinaasappels
  • 7 gram Basilicum
  • 6 gram Muntblaadjes
  • 1,5 eetlepel(s) (Gebroken) Lijnzaad
  • 1 Glas water

Bereidingstijd

0 hrs: 15 min

Moeilijkheid

4/10

2

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 6
calories 275
fat 16
carbohydrates 36

Bereidingswijze

1. Stop de gewassen spinazie samen met het water als eerste in de blender. Zet deze vervolgens aan op de laagste stand (1 min.) om de spinazie fijn te krijgen.
2. De advocado snij je in 2 stukken en haal je als eerste de pit er uit. Hierna schep je het vruchtvlees er uit, wat je aan de spinaziepap in de blender toe kan voegen.
3. Schil de sinaasappels en pluis deze uit op de pitten. Deze wil je niet in je smoothie dus check alle partjes goed. Wanneer ook dit klaar is voeg je de sinaasappels aan de groene smoothie-boel in de blender.
4. Als laatste voeg je wat basilicum en munt toe om dat lekkere ‘frisje’ er in te krijgen.
5. Blend alles tot een egaal geheel en voeg als laatste het gebroken lijnzaad toe. (als je geen gebroken lijnzaad hebt maar heel lijnzaad. Voeg dit dan direct al toe bij stap 1.).

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top