Salade Niçoise
Recept omschrijving
Even geen idee wat je op tafel moet zetten en wat je moet met je restjes aardappels of rauwkost van eerder de week? Probeer dan eens deze heerlijk Franse salade niçoise. Binnen 20 min. op tafel, zeer lekker, verantwoord en gezond! Bekijk hier de methode die bij dit recept past!
Ingrediënten
- 3 trostomaten
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 250 gram artisjokken
- 300 gram aardappelen
- 350 gram tonijn in olijfolie
- 200 gram Kalamata-olijven zonder pit
- 14 gram basilicum
- 3 eieren
- 3 eetlepel(s) citroensap
Bereidingstijd
0 hrs: 20 min
Moeilijkheid
5/10
4
Personen
Voedingswaarden
serve size
1
protein
25
calories
400
fat
26
carbohydrates
28
Bereidingswijze
- 1. Gebruik voor de aardappelen de gekookte restanten van eerder de week. Of kook deze ruim van te voren zodat ze na het koken ruim de tijd hebben om af te koelen om deze zodoende te verwerken in de salade.
- 2. Breng een steelpannetje water aan de kook en kook de eieren ongeveer 7 - 8 min. hard. Schrik deze hierna af door ze in een schaal koud water te plaatsen of gebruik de koude kraan. Hierna kan je de eieren pellen en snijd je ze in vieren. In de tussentijd kan je de artisjokken uit laten lekken in een vergiet. Zowel de tomaten als de artisjokken snijd je in kleine stukken (niet te dun)
- 3. Haal het hart van de paprika’s er uit, spoel ze om en snijd deze in kleine stukken (eerst dunne repen die je hierna nog eens doormidden snijd.
- 4. Verdeel de partjes van de tomaten, paprika’s, aardappeltjes, olijven en artisjokken over een grote schaal. (begin met de aardappeltjes in de midden)
- 5. Neem de tonijn en laat deze rustig uitlekken in een zeep of vergiet. Bewaar hierbij ± 5 - 7 el olie op voor de dressing later. Verdeel de tonijn en losse stukken over de salade. In een apart schaaltje kan je een snelle dressing aanmaken met de olie van de tonijnen en de citroensap. Voeg hier de blaadjes van de basilicum toe door ze in reepjes te snijden en door de dressing te mengen. Indien gewenst kan je nog wat peper en zout toevoegen om de smaak te versterken.
- 6. Besprenkel de salade met de dressing en verdeel het ei als laatste hierover heen.
Schrijf een reactie: