Preisoep

Recept omschrijving

Preisoep is een makkelijke, snelle maar toch gezonde maaltijd. Prei bevat een tal van vitamine en mineralen en dat is waarom de soep zo gezond is! Deze soep is een lekkere, luchtige soep met het oude ingrediënt: prei.

Let op, voor dit recept heb je wel een blender, staafmixer of keuken machine nodig!

Ingrediënten

  • 1 groentebouillionblokje
  • 100 eetlepel(s) volkoren basmati rijst
  • 500 gram prei
  • 1 theelepel(s) kokosolie
  • 1 theelepel(s) geel wortel
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 grote zoete aardappel (Of 1 kleintjes)
  • 2 theelepel(s) gedroogde oregano
  • ½ theelepel(s) komijnzaad
  • 1 meespuntje cayennepeper
  • 150 gram champignons
  • 2 scheutjes spelt- of geitenroom
  • 2 theelepel(s) hennepzaden
  • 1 handje verse koriander
  • ½ cintroenzaad

Bereidingstijd

0 hrs: 45 min

Moeilijkheid

7/10

1L

Personen

Voedingswaarden

Bereidingswijze

1. Zorg dat de rijst schoon is gemaakt en kook het ongeveer 30 minuten.
2. Zet een soeppan met 500ml water en het bouillonblokje op het vuur. Snij de knoflook en prei in stukjes en roerbak het een aantal minuten in een koekenpan, voeg een theelepel kokosolie toe. Gooi dit mengsel in de soeppan.
3. Snij de aardappel in stukjes en voeg dit samen met de kruiden bij de bouillon. Als de aardappel gaar is mix je het geheel met een keukenmachine, blender of staafmixer tot een romige soep.
4. Snij de bak met champignons in stukken en bak deze in kokosolie.
5. Schenk de soep in twee kommen, voeg een scheutje spelt- of geitenroom toe, en daarover heen de champignons en rijst.
6. Als final touch voeg je wat citroensap erover heen en een lepel hennepzaad

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top