Popcorn (zout)
Recept omschrijving
Een snelle en eenvoudige manier om popcorn te maken (zout) is door het poffen van de maïskernels in olie en daar en beetje zout bij te doen. Hiervoor gebruik je plantaardige olie zoals olijfolie, zonnebloemolie, of maisolie.
Voor het maken van popcorn gebruik je een normale kookpan. Hier gieten we een klein laagje olie in en verwarmen we tot ± 200 graden. Of te kijken of de olie heet genoeg is stop je voorzichting een maïskernel in de pan. Als deze poft weet je zeker dat deze heet genoeg is. Hierna kunnen de rest van de korrels er in. Vervolgens doe je direct een halve theelepel zout erbij. Pak een handdoek, klem de deksel op de pan en schud de pan goed. Je wilt namelijk niet dat er maïs aan de bodem blijft plakken of aanbranden. Als de maïskernels niet meer poffen ben je klaar. Bekijk hier de methode die bij dit recept past!
Bereidingswijze
- 1. Doe een klein laagje olie in de pan.
- 2. Verhit de olie tot 200 graden.
- 3. stop een paar maïskernels in de pan om te checken of de olie heet genoeg is (voorzichtigheid geboden, het olie kan spetteren).
- 4. Als de olie heet genoeg is doe je de rest van de maïskernels erbij.
- 5. Doe een halve eetlepel zout bij de maïskernels.
- 6. Snel de desksel op de pan, en schud de pan goed tijdens het 'pof-proces'.
- 7. Als je niks meer hoort poffen is de popcorn klaar.
- 8. Serveer de popcorn in een schaal. Met een keukenrol vang je eventueel het resterende vet nog op.
Schrijf een reactie: