Pompoen Salade

Recept omschrijving

Terwijl de bladeren langzaam weer aan de bomen groeien is het tijd voor een heerlijke pompoen salade. De salade is een frisse maaltijd voor bijvoorbeeld ‘s ochtends als ontbijt of ‘s middags als lunch. Bekijk hier de methode die bij dit recept past!

Ingrediënten

  • 1 Blok blauwe kaas
  • 3 Lofstronken
  • 1 Bakje hazelnoten
  • 2 Stukjes pastinaak
  • 1 Pompoen
  • Balsamico, olijfolie, kerriepoeder, cayennepeper, venkelkruiden, zout, peper

Bereidingstijd

0 hrs: 20 min

Moeilijkheid

5/10

1

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
calories 167
fat 13

Bereidingswijze

1. Verman de oven voor op 200 graden. Snijd ondertussen de pompoen doormidden en schil de pompoen. Vergeet de pitten niet niet uit te halen.
2. Schil de pastinaak en snijd deze in de lengte door. Voeg wat kruiden toe zoals kerriepoeder, cayennepeper, venkelkruiden, zout en peper. Sprenkel over het geheel een beetje olijfolie
3. Doe de pastinaak en ompoen een half uurtje in de oven. Na ongeveer twintig minuten kun je beginnen met de hazelnoten te roosteren. Doe dit in een pan zonder boter.
4. Nu de voorbereidingen klaar zijn gaan we verder met het maken van de salade. Rek de witlofblaadjes los en leg er een paar op een bord als basis. Leg over de blaadjes de pompoen en pastinaak. Leg daar weer lofblaadjes over. Maak de hazelnoten fijn en strooi deze samen met de blauwe kaas over het geheel.
5. Voeg als laatste nog een beetje balsamico toe. Die gooi je er overheen.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top