Mexicaanse waterijsjes

Recept omschrijving

Kan jij ook wel wat verfrissing gebruiken? Of gewoon zin in een lekker zelfgemaakt tussendoortje met 100% echt fruit? Probeer deze heerlijke Mexicaans ijslolly’s dan eens te maken. Zeer eenvoudig om te maken en ‘óh zo lekker!’

 

Variaties:

 

Voor onderstaande variaties breng je eveneens eerst het water aan de kook + de suiker en voeg je als dit is afgekoeld de vruchten en overige ingediënten toe. De hoeveelheden verschillen echter per variatie:

 

Bessen + Magere yoghurt:

130 ml water – 115 g kristalsuiker – 300 ml Griekse yoghurt –  3 el honing – 300 g bosbessen

 

Mango:

Neem 3 geschilde mango’s en snijd deze in blokjes –  80 g suiker – 40 ml citroensap – snufjes zout.

 

Aardbeien:

Meng 400 g aardbeien met 140 g kristalsuiker en laat dit ± 40 min tot rust komen. Breng de aardbeien ± 6 min. aan de kook en laat het geheel vervolgens rustig afkoelen. Voeg vervolgens nog 2 el limoensap tot en roer dit tot een egaale massa.

Ingrediënten

  • 110 gram suiker
  • 250 milliliter water
  • 2 eetlepel(s) limoensap
  • 3 advocado

Bereidingstijd

0 hrs: 30 min

Moeilijkheid

5/10

8

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 1
calories 125
fat 7
carbohydrates 12

Bereidingswijze

1. Start met het aan de kook brengen van het water en de suiker in een klein steelpannetje. Blijf hierin net zo lang roeren tot de suiker volledig is opgelost. Als dit het geval is laat je het geheel rustig afkoelen.
2. Schil de avocado's en voeg dit toe aan de suikeroplossing. Voeg ook het limoensap toe met een mespuntje zout. Roer dit geheel vervolgens goed tot er een gladde egale massa ontstaat.
3. Zorg voor een schone gedesinfecteerde ijsmachine en giet hier rustig het mengsel in. Laat de ijsmachine vervolgens draaien tot het een dikke substantie is geworden.
4. Giet de koude substantie in de ijsvormpjes. Steek hier vervolgens ijsstokjes in en zet de ijsjes vervolgens weg in de vriezer gedurende 7 uur. (Mocht je geen ijsmachine hebben is er ook geen nood! Het mengsel is ook direct in de ijsvormpjes te gieten met het stokje maar de kans op ‘ijskristallen’ in het ijsje is hierdoor groter).

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top