Linzensoep

Recept omschrijving

Deze week hebben we een heerlijke linzensoep. De soep is perfect tijdens de koude dagen! Normaal gesproken bevatten vele soepen vette vleessoorten en/of veel room. De linzensoep heeft dat beide niet! Super tijdens het afvallen. Bekijk hier de methode die bij dit recept past!

Ingrediënten

  • Komijnzaad
  • Tijm
  • Paprikapoeder
  • 1 blik Gepelde tomaten
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 1 blokje Groentenbouillon
  • 1 Ui
  • 40 gram Feta p.p.
  • 2/3 Venkelknol
  • 150 gram Linzen

Bereidingstijd

0 hrs: 20 min

Moeilijkheid

4/10

2-3

Personen

Voedingswaarden

serve size 2-3
protein 3
calories 243
fat 2

Bereidingswijze

1. Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking, met het bouillonblokje in het kookvocht. Ik deed ongeveer 600ml water bij de linzen en liet deze 30 minuten koken.
2. Snijd ondertussen de uit en de venkel in stukjes. Bak deze in een koekenpan gaar.
3. Als ze bijna gaar zijn, pers je het teentje knoflook erbij en laat je het een minuut meebakken.
4. Haal de tomaten uit het blik en snijd deze in grove stukken. Voeg de kruiden aan de venkel en ui toe.
5. Als de linzen nog 5 minuten moeten doe je het uimengsel en de tomaten bij het geheel. Laat het geheel nog 5 minuten doorpruttelen met de deksel op de pan.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top