Lentepasta met erwten

Recept omschrijving

Wil je eens op een vernieuwde experimenteren met pasta? Dan is dit recept echt wat voor jou! En ook voor de vegatariërs onder ons zeer geschikt. Deze frisse lentepasta bestaat uitsluitend uit pasta en groente. Vult zeer goed en blijft toch licht verteerbaar. Bekijk hier de methode die bij dit recept past!

Ingrediënten

  • 150 gram Grana Padano
  • 250 gram Tuinerwten (pak à 450 g, diepvries)
  • 250 gram peultjes
  • 250 gram Tagliatelle met ei
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 Sjalotten
  • 9 gram munt

Bereidingstijd

33 hrs: 35 min

Moeilijkheid

3/10

4

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 5
calories 140
fat 6
carbohydrates 15

Bereidingswijze

1. Breng de pasta langzaam aan de kook volgens de instructies op de verpakking. Na ± 5 - 7 min is de pasta ‘Al Dente’ / beetgaar. De laatste 4 minuten voeg je de peultjes er bij.
2. Versnipper de sjalotten de snij de knoflook zeer fijn. Zet vervolgens de koekenpan op het vuur met ± 2 el olie tot de pan goed heet is. Hiermee fruit je kort de sjalotten ! 3 á 4 min. De Knoflook en de erwten fruit je ± 2 á 3 min. mee. Voeg naar wens zout, peper of gemberpoeder toe.
3. Zodra de pasta en de peultjes beetgaar zijn giet je deze af en verschep je met de resten van de olie en erwten.
4. Verdeel de pasta, peultjes en erwten over de borden en schaaf dunne snippers kaas over de maaltijd. Besprenkel als laatst de blaadjes munt over de borden.
5. Tip: Door een paar munt blaadjes mee te koken en bakken, zorg je voor een klein ‘frisje’ in de pasta.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top