Komkommer Basilicumsoep

Recept omschrijving

Zin in een snelle lichte maaltijd zonder veel gedoe?. Dan is deze komkommer- / basilicumsoep wellicht iets voor jou. Met vaak maar een paar ingrediënten kan je al een hele fijne soep op tafel zetten. Serveer er een vers stokbroodje bij een klaar. Je hebt gewoon een volwaardige maaltijd. Bekijk hier de methode die bij dit recept past!

Ingrediënten

  • 20 gram Verse basilicum
  • 2 Komkommers
  • 1 eetlepel(s) Crème fraîche
  • Snufje Peper en zout
  • 400 milliliter Groentebouillon

Bereidingstijd

0 hrs: 20 min

Moeilijkheid

6/10

2

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 9
calories 320
fat 14
carbohydrates 7

Bereidingswijze

1. Begin met het snijden van de bosuitjes. Hierna schil je de komkommers. Snij de komkommers in de lengte door. Snij hierna de beide helften klein in halve rondjes. Vervolgens hak je een paar blaadjes basilicum fijn.
2. Fruit de basilicum ± 5min. met wat olie in een hete koekenpan. Na 5 min. voeg je de komkommer toe. Schep dit af te toe wat om.
3. Breng intussen 400 ml water aan de kook met een bouillontablet.
4. Doe de gefruite komkommer en basilicum in de groentebouillon en laat dit ±3 min. door koken.
5. Schenk het geheel in de blender. Mocht niet alles er in passen doe je het in twee gedeeltes. Schenk hierna het mengsel nog even terug in de pan en laat zit nog 2 min. staan op laag vuur.
6. Serveer de soep in een grote soepkom met een theelepel crème fraîche in iedere kom zodat de soep een beetje gebonden wordt. Voeg als laatste wat peper en zout toe om de smaak iets te versterken.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top