Kastanjesoep
Recept omschrijving
Terwijl de bladeren langzaam van de bomen vallen en het ’s avonds niet langer meer licht is, kunnen we altijd gaan genieten van de herfst. Deze herfstsoep wordt dan ook bereid met een lekkerste stukje van de bomen, de kastanje. Een heerlijke herfstmaaltijd! Bekijk hier de methode die bij dit recept past!
Ingrediënten
- 0.75 liter bouillon
- 100 gram gekookte kastanjes
- 25 gram bospaddenstoelen mix
- ½ ui in stukjes
- ½ prei gesneden in ringetjes
- 1 glutenvrij brood
- peper en Himalayazout
- Peterselie
Bereidingstijd
0 hrs: 40 min
Moeilijkheid
4/10
2
Personen
Voedingswaarden
serve size
1
protein
10
calories
300
fat
13
carbohydrates
6
Bereidingswijze
- 1. Doe de gekookte kastanjes, ui en prei in een pan. Roer deze goed door elkaar en voeg de bouillon en paddenstoelen mix toe. Laat deze ongeveer een half uur zachtjes koken en roer af en toe.
- 2. Giet de soep door een zeef.
- 3. Kruimel het brood tot grove kruimels.
- 4. Verwarm een koekenpan en bak de broodkruimels in wat olijfolie en doe er wat zeezout overheen. (Bak de kruimels tot ze goudbruin en droog zijn).
- 5. Doe de kastanjesoep in een kommetje en voeg er een scheutje amandelmelk aan toe. (Blijf goed roeren) Zo wordt de soep dunner.
- 6. Voeg de broodkruimels en peterselie aan de kastanjesoep toe. (Mocht de soep heel dik zijn, kan je er gerust wat amandelmelk of water bij doen!)
Schrijf een reactie: