Inca – balletjes

Recept omschrijving

Ondanks het grauwe weer, hebben we een overheerlijk recept voor een exotisch tussendoortje. Tijdens een regenachtige herfstdag, is het super leuk om dit recept te maken. De inca – balletjes. Inca-bessen zijn zoet met een lichte maar fijne zure nasmaak. Daarnaast zitten ze boordevol vitamines! Heel veel succes met maken. Dit tussendoortje kan je zelfs 5 – 7 dagen laten staan, om bijvoorbeeld te delen met vrienden! Het recept is ook heerlijk ‘s ochtends bij een groene smoothie. Opzoek naar groene smoothies? Bekijk ons groene smoothie boek hier! 

Ingrediënten

  • 150 gram amandelen
  • 150 gram inca-bessen
  • 120 gram cashewnoten
  • Geraspte kokos
  • 120 gram dadels
  • 3 theelepel(s) amandelmelk of water

Bereidingstijd

0 hrs: 20 min

Moeilijkheid

4/10

2

Personen

Voedingswaarden

serve size 2
calories 231
fat 3.5
fiber 5.4

Bereidingswijze

1. Mix de inca-bessen, dadels, amandelen en cashewnoten samen met de 3 theelepels amandelmelk of water. Dit kun je doen doormiddel van een staafmixer of een staafmixen.
2. Rol het mengsel in een zelf gekozen formaat balletjes.
3. Rol je balletjes door de geraspte kokos tot ze goed bedekt zijn.
4. Geniet van je heerlijke tussendoortje!

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top