Gevulde Portobello

Recept omschrijving

Omdat de zomer begint heb ik een nieuw recept klaar: gevulde portobello’s. Het is een recept dat je niet elke dag zult tegenkomen. Het bestaat uit paddenstoelen en paddenstoelen zijn een bron van mineralen, met name selenium. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 biologisch kippenbouillonblokje
  • 150 gram boekweit
  • Olijfolie om te besprenkelen
  • 6 porto bello
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel(s) kokosolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel(s) biologische witte wijn
  • 1 theelepel(s) droge oregano
  • 100 gram doperwten
  • 2 theelepel(s) pesto
  • Harde geitenkaas
  • Zeezout en zwarte peper
  • 6 blaadjes basilicum

Bereidingstijd

0 hrs: 45 min

Moeilijkheid

1/10

2

Personen

Voedingswaarden

serve size 2
calories 127
fat 3
fiber 2

Bereidingswijze

1. Spoel je boekweit schoon en doe het in een pan. Voeg het samen met het bouillonblokje met twee keer zoveel water als de boekweit. Kook de boekweit voor ongeveer 30 minuten zachtjes droog.
2. Verwarm ondertussen de over voor op de hoogste grillstand
3. Maak de portobello’s schoon en snij de harde stelen eruit. Zorg ervoor dat je ze met de bolle kant op de ovenschaal legt en besprenkel ze met wat olijfolie.
4. Zet ze ongeveer 8 minuten onder de grill en keer zo na 4 minuten om.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top