Frisse aardappel salade

Recept omschrijving

Een gezonde salade maar eens zin in wat anders? Door de zoete aardappel vult deze heerlijke, gezonde salade goed. Een goede frisse afwisseling! De aardappelen kunt u op uw eigen manier bereiden. U zou ze in patatvorm kunnen maken maar natuurlijk ook als spaghettisliertjes! Klik hier voor de methode die bij dit recept past!

Ingrediënten

  • 2 Grote zoete aardappel
  • 1 Venkel
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • Geiten- of fetakaas
  • ½ Gesneden rode biet
  • Kokosolie
  • Zout
  • 1 steeltje Tijm
  • 1 takje Rozemarijn
  • 1 Sla mix
  • ¾ gesneden Spaanse peper
  • 6 theelepel(s) gepofte Quinoa
  • 3 theelepel(s) Paprikapoeder
  • 2 theelepel(s) Kurkuma

Bereidingstijd

1 hrs: 15 min

Moeilijkheid

6/10

2

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 4
calories 150
fat 10
carbohydrates 5

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
2. Snij de aardappel en leg de aardappelen in een kom met water, laat ze ongeveer drie kwartier liggen. Hierdoor worden de aardappelen heerlijk knapperig van.
3. Leg de aardappelen op een bakplaat en gooi de paprikapoeder, rozemarijn, tijm, kruiden, zout, peper, kurkuma en wat olijfolie over de aardappelen. Zorg ervoor dat je dit verspreidt. Door de Spaanse peper en knoflook tussen de aardappelen te leggen, versterk je de smaak.
4. Bak de aardappelen tot ze knapperig en gaar zijn. Dit duurt ongeveer 45 – 60 minuten.
5. Voeg de sla en aardappelen bij elkaar voor de heerlijke frisse salade.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top