Couscous salade

Recept omschrijving

Met het heerlijke weer als vooruitzicht past een verfrissende salade precies in het beeld van de zomer. Deze couscous salade wordt meet een speciaal ingrediënt gemaakt: frambozenazijn. Het maakt de salade fris, fruitig en zoet tegelijk! Je kunt er ook voor kiezen om er een vegetarische salade van te maken door de gerookte kip weg te laten!

Ingrediënten

  • 75 gram veldsla
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 150 gram gerookte kipfilet
  • 1 avocado
  • halve rode ui
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) frambozenazijn
  • 150 gram couscous

Bereidingstijd

0 hrs: 30 min

Moeilijkheid

6/10

4

Personen

Voedingswaarden

Bereidingswijze

1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Doe de 150 gr couscous in een kom en giet er kokend water op, tot 1 cm boven de couscous. Laat de couscous een minuut staan om het af te koelen.
2. Voeg wat peper en zout bij de couscous om het op smaakt de brengen en doe het in de saladeschaal.
3. Voeg veldsla toe en meng het door elkaar
4. Snij de avocado in blokjes, de rode uien in halve ringen en kipfilet in plakjes. Voeg dit toe aan de couscous salade en meng het wat door.
5. Verkruimel de geitenkaas over de salade en garneer het met wat verse frambozen.
6. Je kunt een dressing maken van azijn, olijfolie en wat peper en zout!

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top