Broc­co­li- / aman­de­lschaaltje

Recept omschrijving

Herken je dat? Dat je op een terras of in een restaurant eten besteld en dan bij je gerecht van die heerlijk amuses, apperatieven of extra schaaltjes groente geserveerd krijgt waar je thuis nooit op zou zijn gekomen? Vaak zijn dit vrij simpele en snelle gerechten om te maken en juist je hoofdmaaltijd veel rijker maken. Bekijk hier de methode die bij dit recept past!

Ingrediënten

  • 700 gram broccoli (in kleine roosjes)
  • 2 eetlepel(s) amandelschaafsel
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 sneetjes witbrood

Bereidingstijd

0 hrs: 15 min

Moeilijkheid

4/10

4

Personen

Voedingswaarden

protein 7
calories 140
fat 10g
carbohydrates 10

Bereidingswijze

1. Haal als eerste de korstjes van het brood met een mes en snij het brood in kleine blokjes.
2. Zorg ervoor dat je een koekenpan goed heet maakt met een beetje olie. Bak je broodblokjes hiermee in ondergeveer 4 - 6 min. tot knapperige goudbruine croutons. Na ± 2 min voeg je het amandelschaafsel toe en maak je hiermee wat crispy.
3. Voeg een snufje zout en peper toe om het geheel een beetje op smaak te brengen.
4. Breng de broccilie aan de kook in een kleine laag water (de brocolli moet nog een beetje boven het water uitkomen). In ongeveer 4 tot 5 min. is de brocolli beetgaar. Hierna giet je de brocolli af en betrooi je deze met de croutons.
5. Serveer het geheel op een kleine schaal.

Andere recepten

Reactie's:

1 reactie

Schrijf een reactie:

Top