Bosbessen en Komkommer Smoothie

Recept omschrijving

Zin in een wat lichtere groene smoothie? Probeer dan deze komkommer bosbessen smoothie eens. Deze smoothie is zeer een lichte groene smoothie. Iets wat je misschien niet zou denken als je de kleur bekijkt. Het ‘groene’ in deze smoothie zit heb in de komkommer die er in zit. De paarse kleur komt puur door de natuurlijke kleur van de bosbessen. als zou je het niet zeggen als je naar de kleur kijkt van deze smoothie. Het groene element zit hem in de komkommer. De blauwe bessen daarentegen zorgen ervoor dat deze smoothie de paarse kleur krijgt.

Zoals elke groene smoothie is ook de smoothie weer een topper om de dag mee te beginnen. Alleen de komkommer die er in zit weegt alleen al 2 ons. Hierdoor heb je na het drinken van deze smoothie alweer 1 ons groente binnen. Lekker hé? Bekijk dan ook eens het Snel Afvallen met Groene Smoothies boek voor meer recepten!

Ingrediënten

  • 2 Bananen
  • 1/2 Komkommer
  • 130 gram Bosbessen
  • 1 Glas water

Bereidingstijd

0 hrs: 15 min

Moeilijkheid

1/10

2

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 8
calories 185
fat 1
carbohydrates 26

Bereidingswijze

1. Haal de schil van de bananen en snijd de banaan in grove stukken. Deze kunnen vervolgens de blender in.
2. Snij de komkommer in ongeveer evengrote stukken en doe ook deze in de blender.
3. Voeg de bosbessen toe en vul het geheel aan met water. Blend het geheel rustig tot er een egale massa ontstaat. Indien gewenst kan je extra water toevoegen om de smoothie wat uit te dunnen.
4. Tip: Probeer ook eens het water te vervangen met amandelmelk. Hierdoor wordt de smoothie wat romiger en krijg je een lekkere komkommer- /bosbessen milkshake.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top