Boerenkool chips

Recept omschrijving

Zelf vond ik boerenkool niet zo lekker, maar omdat het een bron is van vitamine K, A en C at ik het regelmatig. Dit recept is al langer bekend in de grote Amerikaanse stad Nieuw York. Nederland kan natuurlijk niet achterblijven met deze snack: boerenkool chips. Heerlijk als tussendoortje als er bijvoorbeeld visite is!

Ingrediënten

  • 1 theelepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) sesamzaad
  • 1300 gram boerenkoolbladeren

Bereidingstijd

0 hrs: 25 min

Moeilijkheid

4/10

4

Personen

Voedingswaarden

serve size 4
fat 4

Bereidingswijze

1. Verwarm de over voor op 180 graden.
2. Verwijder de nerf uit de boerenkoolbladeren en was de bladeren schoon.
3. Dep de bladeren droog met een schone theedoek of keukenpapier. Scheur de bladeren in stukken en doe ze in een kom.
4. Doe de olie, sojasaus en sesamzaad over de bladeren. Zorgt dat ze wat glinsteren, voor de smaak kan je eventueel wat extra sojasaus toevoegen. Zorg er wel voor dat er niet te veel olie overheen zit!
5. Hussel de bladeren door het mengsel en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de boerenkoolchips tussen de 6 en 12 minuten, dit ligt aan de oven waarmee je bakt!
6. Hussel de bladeren door het mengsel en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de boerenkoolchips tussen de 6 en 12 minuten, dit ligt aan de oven waarmee je bakt!

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top