Biefstuk Récu

Recept omschrijving

Hanteer je een dieet waar bij de vlees zoveel mogelijk probeert te vermijden? Maar ben je eigenlijk wel een echte carnivoor? Dit gerecht is dan zeker een aanrader en kan je af te ongetwijfeld binnen je dieet eens inpassen. Klik hier voor de methode die het beste bij dit recept past!

Ingrediënten

  • 400 gram Biefstuk
  • 5 eetlepel(s) Olijfolie
  • halve Citroen
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • 40 gram biologische rucola
  • 2 takje(s) Rozemarijn

Bereidingstijd

0 hrs: 50 min

Moeilijkheid

8/10

4

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 24
calories 300
fat 23
carbohydrates 2

Bereidingswijze

1. Pak de schaal biefstukken en masseer deze in met wat zout en peper. Breng een koekenpan tot een hoge temperatuur met ongeveer de helft van de olie om de biefstukken om en om in ± 6 min. raw-medium. Haal de biefstukken hierna uit de pan en laat deze op een bord ongeveer 7 min. rusten onder een deksel of een stuk aluminiumfolie.
2. Neem voor de dressing het resterende vet weg uit de pan (bijvoorbeeld met een stuk keukenrol) en voeg vervolgens de resterende olie toe. Maak hierna de knoflook fijn door de platte kant van een mes te gebruiken en de knoflook hieronder te persen. Zowel de rozemarijn, knoflook als de rasp van de citroen mag je in één keer toevoegen. Ook het sap van de halve citroen mag je aan het geheel toevoegen. Zeef de dressing na ± 2 min. rustig sudderen door een metalen zeef. Let op! bij een plastic zeef bestaat het risico op het smelten van het plastic.
3. Snij de biefstuk in dunne plakjes en gebruik ongeveer de helft van de dressing om over de biefstukreepjes te verdelen. Verdeel de rucola over de borden bovenop de reepjes en gebruik de andere helft van de dressing om hier weer overheen te draperen. Schaaf als laatste Parmezaanse kaas over de maaltijd.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top