Appel en Wortel Smoothie

Recept omschrijving

De groene smoothie dankt zijn naam aan het feit dat er zowel groente als fruit in wordt vermengt om zo een bom aan vitaminen, mineralen en gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. De kleur van de smoothie is vanzelfsprekend afhankelijk van wat je er allemaal voor ingrediënten in doet. Zo zorgt de combinatie groene groente (als spinazie) in combinatie met rood fruit (bijv aardbeien) vaak voor een bruine substantie. Bosbessen, bramen voor een blauwe smoothie. En zorgt wortel (wat we vandaag als basisingrediënt gebruiken) voor een knal oranje smoothie :-)! Bekijk dan ook eens het Snel Afvallen met Groene Smoothies boek voor meer recepten!

Ingrediënten

  • 2,5 Wortel
  • 300 milliliter Verse Jus
  • 1 Appel
  • 1 Banaan
  • Water naar behoefte

Bereidingstijd

0 hrs: 20 min

Moeilijkheid

5/10

2

Personen

Voedingswaarden

serve size 1
protein 3
calories 145
fat 1
carbohydrates 16

Bereidingswijze

1. Begin met een schoonmaken van de wortels en het fruit. Haal het klokhuis uit de appel, schil de banaan en snijd de wortels, banaan en appel in groffe stukken. Wanneer je hiermee klaar bent kan alles in de blender.
2. Pers de sinaasappelen (of pak je glas jus) en voeg het sinaasappelsap toe aan de mix in de blender. In dit geval heb ik een koud flesje jus gebruikt waardoor de smoothie meteen lekker koel is. (Een beetje vals spelen mag soms)
3. Blend het geheel rustig tot er een egale massa ontstaat. Indien gewenst kan je extra water toevoegen om de smoothie wat uit te dunnen.

Andere recepten

Schrijf een reactie:

Top