Makkelijke recepten

 

Makkelijke Recepten

Het is voor sommige mensen een hel, voor veel mensen normaal en voor sommige mensen een hemel: koken bij thuiskomst van het werk. Vaak is dat rond een uur of vijf ’s middags. Dat begint natuurlijk bij de boodschappen. Eerste tip is om gebruik te maken van makkelijke recepten.
Wanneer de boodschappen al in huis zijn (wat vaak het geval is, omdat Nederlanders dat eenmaal per week doen), is het mooi. Maar als dat niet zo is, hier een advies: probeer dat dan niet tussen vijf en zes ’s middags te doen. Dan is het druk in de supermarkt.
Een uurtje boodschappen doen kan ook.

Of… Bij echte trek is dat natuurlijk niet aan de orde. Dan is een makkelijk recept handig. Helemaal wanneer het met ingrediënten gemaakt wordt, die over het algemeen iedereen in huis heeft. Eigenlijk een beetje improviseren.

Een voorbeeld. Vorige week dinsdag ontdekte ik bij thuiskomst van het werk, dat ik maandag geen boodschappen had gedaan. Weinig motivatie om naar de supermarkt te gaan, omdat het daar waarschijnlijk ontzettend druk zou zijn. Ik dacht; een simpel recept valt thuis vast samen te stellen.

Dan begint de tocht. Koelkasten, vriezer en voorraadhok raadplegen, opzoek naar een makkelijk recept.
Dat begon bij de vondst van rijst. Rijst kan met heel veel producten een goede combinatie vormen. En rijst hoeft alleen maar gekookt te worden. Lekker makkelijk.

Als tweede werd prei ontdekt, 2 preistengels die gemakkelijk in kleine stukjes gesneden werden. Samen met een groente sausje vormde dit in combinatie met de rijst een lekkere maaltijd.

Maar wacht, het vlees dan? Vlees werd ook opgespoord. De vriezer bood uitkomst met 3 stukken kipfilet. Lekker gemarineerd en in kleine stukjes gesneden (eerder gaar).
Verspreiden over de rijst, prei en saus en smullen maar! Klik hier om naar onze makkelijke recepten te gaan.

Top