Lichaamsgewicht oefeningen

Geplaatst in: Algemeen

Lichaamsgewicht oefeningen zijn enkele van de meest voorkomende en heilzame oefeningen die je kunt doen. Deze oefeningen maken geen gebruik van vrije gewichten, machines of andere apparatuur. Door het uitvoeren van lichaamsgewicht oefeningen, zoals pull-ups, push-ups, crunches, en lunges kan je jouw lichaam versterken zonder tussenkomst van een sportschool of zelf aangeschaft fitness apparatuur. Het is dus niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je portemonnee . Lees hieronder alles over deze oefeningen en hoe ze kunnen bijdragen aan jouw vitaliteit.

De voordelen van Lichaamsgewicht oefeningen

Lichaamsgewicht oefeningenLichaamsgewicht oefeningen zijn gunstig voor een aantal redenen. Ten eerste, ze maken meestal geen gebruik van externe machines en apparatuur, wat betekent dat ze thuis of in een gebied kunnen worden uitgevoerd zonder een sportschool. Er zijn enkele uitzonderingen op deze regel (bijvoorbeeld, pull-ups vereisen een hangende stang waaraan je jezelf moet optrekken), maar de meeste lichaamsgewicht oefeningen kunnen vrijwel overal en op elk gewenst moment worden gedaan.

Spieren, houding en uithoudingsvermogen

Bovendien zijn lichaamsgewicht oefeningen nuttig voor zowel het versterken van je spieren als voor je totale houding. Afhankelijk van het aantal herhalingen en de aard van de oefeningen die je kunt doen, kun je werken aan zowel kracht als uithoudingsvermogen of 1 van de twee.

Minder kans op blessures

Lichaamsgewicht oefeningen zullen in veel gevallen veel minder resulteren in blessures in vergelijking met andere soorten oefeningen. Zo wordt het risico van het laten vallen van een zwaar gewicht op je lichaam al volledig uitgesloten. Ook zul je minder snel “overtrainen” aangezien je alleen met je eigen lichaamsgewicht traint.

Voorbeelden

Hieronder hebben enekele voorbeelden voor je op een rijtje gezet

 

Push up

De push up

 1. Kniel en plaats je handen schouderbreed.
 2. Haal je knieen van de vloer, plaats je voeten en strek je uit.
 3. Houd je lichaam recht en laat je borst zakken tot vlak boven de grond.
 4. Druk jezelf weer omhoog.

Planking

 1. Plaats je matje op de grond (optioneel)
 2. Ga liggen en houdt je voorarm haaks met je bovenarm
 3. Druk je torso omhoog
 4. Hou vast en herhaal

De pull up

 1. Pak de stang 10cm wijder dan schouderbreedte
 2. Buig je knieën en ga hangen
 3. Kijk naar de stang en til jezelf op totdat je kin over de stang is
 4. Hou vast en herhaal

 

De mogelijkheden zijn eindeloos en op internet zijn honderden oefeningen te vinden. Wij wensen je alvast veel succes met het vinden van jouw routine!

Schrijf een reactie:

Top