5 voordelen van koolhydraatarm eten!

Geplaatst in: Algemeen

Koolhydraten is een veel besproken onderdeel bij het afvallen. Sommige mensen zijn tegenstander van koolhydraatarm eten. Je zou dan te weinig vitaminen binnen krijgen en te veel verzadigde vetten. De bewijzen laten zien dat dit niet klopt. Daarnaast is koolhydraatarm eten iets anders dan eenzijdig eten! Wat dan wel weer een feit is, is dat in het voedsel wat we in de supermarkt kunnen vinden veel suikers en geraffineerde koolhydraten bevatten. We zijn er gewend aan geraakt en onze bloedsuikerspiegel is eigenlijk altijd van de rel. Het lichaam heeft daardoor moeite om al die suikers te verwerken, met als gevolg dat we dikker worden.

1. Gewicht verliezen door koolhydraat vermindering

Uit onderzoek blijft dat koolhydraten bij ongeveer 50% van de bevolking direct omgezet worden in lichaamsvet, zo wordt het heel moeilijk om af te vallen! Door minder koolhydraat of koolhydraatarm te eten krijg je meer (gezonde) vetten binnen, die je lichaam omzet in onder meer spierweefsel. Je spieren zorgen er voor dat er een hogere vetverbranding plaats vind. Het lijkt op een cirkel: minder lichaamsvet, meer spieren en een snellere verbranding. Door de laatste vliegen de kilo’s eraf!

2. Minder eetbuien

Je bloedsuikerspiegel maakt door veel suikers rare sprongen. Door de bloedsuikerspiegel weer in balans te hebben zal je niet meer last hebben van onbeheersbare eetbuien. We hebben niet nog meer koolhydraten nodig. Alleen ons lichaam roep ons om zoetigheid te eten en hebben we een hongergevoel wat niet te stillen lijkt. Dat betekend dat je lichaam uit balans is!

3. Stralen

Minder suikers en toegevoegde stoffen zal een positief effect hebben op de ‘buitenkant’. Je haar wordt voller en glanzend, en je  huid leeft op. Je wordt energieker en frisser, van binnen en van buiten. Dat is een goede motivatie tijdens het afvallen!

4. Geen energiedip meer!

Zoals eerder gezegd maakt de bloedsuikerspiegel rare sprongen als je veel koolhydraten eet. Last van een afterdinner-dip of plotselinge vermoeidheid? Je bloedsuikerspiegel heeft waarschijnlijk een duik gemaakt. Het principe van koolhydraatarm eten is simpel: meer energie, en daar val je ook vanaf

5. Val verantwoord af!

De meeste diëten zijn gebaseerd op eenzijdig eten. Je lichaam krijgt hierdoor allerlei tekorten. Dit is niet gezond voor je lichaam. Koolhydraatarm eten houdt in dat je alles waar weinig koolhydraten in zitten eet. En alles met veel koolhydraten laten staan! Het is aangetoond dat mensen op deze manier van afvallen stabielere bloedwaarden hebben en minder snel ziek worden.

Schrijf een reactie:

Top