Hippe, lekkere en gezonde recepten

gezonde recepten

Opzoek naar gezonde recepten? Toevallig al eens gehoord van groene smoothies? Groene smoothies zijn op het moment een echte trend aan het worden. Onder andere dankzij de vele televisie programma’s die met koken te maken hebben. In die programma’s werden ook bepaalde overheerlijke recepten behandelt die te maken hebben met smoothies.

Vandaag de dag worden namelijk veelvuldig smoothies genuttigd. Smoothies kunnen, naast overheerlijk, ook heel gezond zijn. Makkelijke te maken en een breed scala aan smaken.
Er bestaan daarom ook voldoende recepten. Deze zijn terug te vinden in bijvoorbeeld boeken, op forums en op websites. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om zelf een voorkeur te ontdekken en dus aan de slag te gaan met proberen. Op die manier zijn hele gezonde recepten ontstaan. Smoothies hebben het terechte succes, misschien wel te danken aan de variatie mogelijkheden. Dankzij al die opties trekken smoothies een breed publiek aan.

De basis voor een smoothie is uiteraard fruit en/of groente. Daarnaast is de ‘vocht’ keuze heel belangrijk. Wordt er gebruik gemaakt van vanille-ijs dat een half uur uit de vriezer staat, koude melk, jus d’orange, water, etc.. Vaak worden er ook ijsblokjes aan het recept toegevoegd om het verfrissend te maken en eventueel wat dunner.

En dan begint het leuk te worden. Wat wordt er aan toegevoegd?
Voor verse, gezonde groente en fruit hoeft men de wereld niet uit. Er is meestal voldoende keuze in de buurt. De lokale (super)markt bijvoorbeeld, kan een prima oplossing bieden. Het hoeft niet overdreven veel te kosten op die manier.
Omdat smoothie recepten gemaakt worden met verse groenten en fruit, kunnen ze het lichaam positief beïnvloeden. De gezonde ingrediënten creëren een reinigend effect en zorgen voor een prima recept.

Voor het maken van smoothies is eigenlijk maar één vereiste; een blender/staafmixer/keukenmachine. Een apparaat waarin alle ingrediënten gemixt kunnen worden. Op die manier wordt alles goed door elkaar gehusseld en raken de smaken elkaar. En gezonde recepten vind iedereen lekker.

Want zeg nou zelf, een gezonde smoothie is toch een fijne thuiskomer? Klik hier om naar onze gezonde recepten te gaan.

Top