Bereken je ideale gewicht

Geplaatst in: Algemeen

Tags:

Iedereen heeft tijdens het afvallen een ander doel voor ogen, het persoonlijke doel. De een wil graag weer in het favoriete kledingstuk passen door slechts een paar kilo af te vallen, terwijl een ander om medische redenen moet afvallen, omdat de gezondheid anders in gevaar komt. Daarnaast het maar net wat je zelf wil. Wil je een paar kilo kwijt en vind het niet zo erg om stevig te zijn, of wil je heel slank worden en heb je daarvoor alles over?

Het klinkt allemaal heel makkelijk, maar er komt veel meer bij kijken. Als je wil weten hoe je ervoor staat, is de eerste stap om je gewicht te berekenen. Het is tijdens het afvallen goed om te weten hoe veel eraf moet, en dus of je overgewicht hebt. Met andere woorden: Hoeveel moet ik afslanken om weer in de categorie ‘normaal gewicht’ te vallen?

Eenvoudig je gewicht berekenen.

Je kunt het beste je gewicht berekenen met behulp van je BMI, Body Mass Index. Je BMI wordt berekend door middel van een verhouding van je gewicht en lengte. Hier komt een getal uit en dit is een indicator voor je gezondheid. Het kan dan natuurlijk zo zijn dat er een normaal gewicht uitkomt in verhouding tot je gewicht en lengte (dit kan ook totaal anders zijn met categorieën als ‘overgewicht’ en ‘ernstig overgewicht’).

Je BMI kan goed een goed inzicht geven hoe je ervoor staat. Op internet zijn veel websites te vinden die jouw BMI kan berekenen. Zo kan je heel simpel kijken wat er nog af moet. Dit maakt het makkelijk en snel op zelf je gewicht te berekenen!

Luister naar je lichaam

Natuurlijk is zo’n rekenprogramma super handig, en de uitkomst zeker een goed uitgangspunt, maar zoals als vaker gezegd speelt er veel meer mee. Het afvallen en streefgewicht komt niet alleen op cijfertjes aan. Het is ook heel belangrijk hoe jij je voelt. Niet het rekenprogramma, maar jijzelf bepaalt hoeveel je het beste kunt afvallen. Als je op ernstig overgewicht zit, is het verstandiger om deskundige hulp in te schakelen aangezien het om levensgevaar gaat.

Maar voor iedereen die lekker wil afvallen, is het verstandig om ten alle tijden naar je lichaam te luisteren! Bij welk gewicht voel jij je mooi en prettig? Probeer een doel te zetten en die te halen! Het gewicht berekenen is slechts een extra hulpmiddel. Jij bent de baas over je eigen lichaam!

Schrijf een reactie:

Top