Groene Smoothies

Zelfgemaakte groene smoothies

Groene Smoothies

Groene smoothies zijn om het moment ontzettend populair. Dit terwijl het in eerste instantie best raar lijkt om allerlei groentes die we normaal alleen eten bij het avondeten eten, te verwerken in groene drankjes. Toch is het helemaal niet zo raar want groene smoothies bieden namelijk ontzettend veel voordelen ten aanzien van de gezondheid!
Sterker nog, één van de beste manieren om je gezondheid een boost te geven is het op dagelijkse basis drinken van een groene smoothie! Maar dat niet alleeen… Het is namelijk ook een uitstekende manier om snel en makkelijk af te vallen en daarbij zelf een mooiere en stralender huid te krijgen! Dat allemaal met het drinken van 1 enkele groene smoothie op een dag.

Over groene smoothies

Groene smoothies opzich zijn niet nieuw. Vanaf de dertige jaren werden in de VS gepureerde dranken verkocht. Al naar gelang de vraag hier naar steeg experimenteerde men steeds meer met verschillende ingrediëten, zoals yoghurt en amandelmelk.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat de Victoria Boutenko met haar boek ‘Green For Life’ uit kwam, waarin ze aan de hand van wetenschappelijk onderzoek uiteenzet hoe gezond het is om groene smoothies een plaats te geven in je dagelijkse voedingspatroom en waarom dit zo’n positief effect heeft op de gezondheid.

Waarom groene smoothies zo gezond zijn?

De reden dat groene smoothies zo ontzettend gezond zijn heeft te maken met het feit dat er in een zeer kort tijdsbestek heel veel diverse gezonde voedingsstoffen ingenomen kunnen worden. Deze hoeveelheid voedingsstoffen is met geen enkel recept te vergelijken. Probeer maar eens een krop sla en een bloemkool snel op te eten. Dat is vrijwel onmogelijk en daarbij helemaal niet lekker in die hoeveelheid. In de vorm van een groene smoothie echter kan dit wel!

Mensen eten doorgaans sowieso te weinig groene bladgroenten. Dat terwijl er in groene bladgroenten zoveel anti-oxidanten, mineralen, eiwitten, vitaminen en vezels zitten, dat met geen enkel andere soort groente te vergelijken is.

Daarbij voorkomen groene bladgroenten verzuring in het lichaam. Gifstoffen die doorgaans het lichaam binnen komen door vervuiling van de lucht, of bewerkt voedsel, of afsterven van lichaamseigen cellen, worden gezuiverd door de voedingsstoffen in de groene bladgroentes.

Voordelen

Een groene smoothie is eigenlijk pas goed als deze laag zit in calorieën en veel vezels bevat. Je lichaam krijgt hierdoor een gezonde boost van belangrijke mineralen, vezels en vitaminen.

Wat zijn de 10 voornaamste voordelen van het drinken van groene smoothies?

1. Gewichtsverlies
2. Stralendere huid
3. Sterke mindering van allergische reacties op de huid
4. Verkleint de kans op kanker, diabetes, beroertes en hart-en vaatziekten
5. Verbetering van de weerstand
6. Beter kunnen slapen
7. Hoger libido
8. Meer energie
9. Minder snel zweten
10. Betere spijsvertering

Het moge duidelijk zijn dat het lichaam beter functioneert bij het drinken van groene smoothies. Hiernaast brengt het dagelijks drinknen van groene smoothies nog meer voordelen met zich mee.

Doordat je meer energie hebt zal ook het bewegen en sporten je veel beter af gaan wat je helpt bij het afvallen. Daarbij is je hoger gevoel weg wanneer je aan de groene smoothies zit. De lichaam heeft ‘s ochtends al zoveel voedingsstoffen naar binnen gekregen om te verwerken dat er geen ‘hongerprikkels’ meer worden verzonden vanuit de hersens.

Afvallen met groene smoothies

De belangrijkste reden dat de groene smoothies in een rap tempo het aan populairiteit hebben gewonnen heet te maken dat men in kort tijd heeft ontdekt dat groene smoothies uitstekend als afslankmethode kan worden toegepast.

Je zult dan ook merken wanneer je groene smoothies aan je dieet toevoegd je lichaam een zogeheten detoxkuur ondergaat. Hierdoor zul je al na 1,5 week merken dat je je energieker en gezonder dan ooit voelt.

Er zijn verschillende factoren die bij het drinken van groene smoothies allemaal een positieve werking op elkaar hebben om snel en doeltreffend gewicht te verliezen. Hieronder de belangrijkste redenen op een rij:

1. Je krijgt bijzonder veel groentes/fruit en voedingsstoffen in één keer binnen waardoor aan je dagelijkse hoeveelheid groenten hoe dan ook hebt voldaan, zonder veel calorieën in te nemen.

2. Hongergevoel is volledig weg

3. Je hebt meer energie om te gaan sporten

4. Doordat je je fitter voelt en snel resultaat voelt blijf je gemotiveerd.

5. Het drinken van 2 of 3 glazen groene smoothie is een zeer kleine inspanning waardoor het makkelijk vol te houden is.

Probeer het zelf!

Door groene smoothies toe te voegen aan je dieet, ondergaat je lichaam een detoxkuur en zul je binnen 2 weken merken dat je fitter en gezonder bent geworden.

Alles over groene smoothies

Alles Over Groene Smoothies is een e-book vol heerlijk heerlijke groene smoothie recepten om een snelle start te
maken en je wegwijs te maken in de wereld van de groene smoothies. Daarnaast staat het boek vol voedingsadviezen, bereidingswijzen en tips waar je op moet letten en wat je kan verwachten.


Top