De Paleo Revolutie

De paleo revolutie

Wil jij je Energieker, Slanker en Sterker dan ooit te voren voelen?

Vroeger leefde de mens alleen van de vruchten van de natuur. Waar wij tegenwoordig onze maaltijden uit de supermarkten halen, verzorgde de oermens zijn maaltijd zelf door bijvoorbeeld te gaan jagen. Hoe de mens aan zijn eten komt heeft dus een enorme ontwikkeling door gemaakt. Waar vroeger alles nog puur was wordt er tegenwoordig van alles toegevoegd aan ons eten. En over het algemeen heeft de mens, behalve degene die het voedsel producten vanuit financieel oogpunt, daar geen baat bij.

Waarom de oermens gezonder, slanker en sterker was

Vaak is overgewicht te herleiden uit het dieet en levenswijze van een ieder. Vroeger was overgewicht helemaal niet aan de orde. Tevens bestonden ziektes als diabetes en kanker toen nog helemaal niet. Dit allemaal terwijl wij er als mensen dankzij de evolutie er alleen maar op vooruit zijn gegaan. Hoe is het dan eigenlijk mogelijk dat overgewicht en voeding’s gerelateerde ziektes aan de orde van de dag zijn? Hoe kan het zijn dat de oermens een vele malen gezondere leefstijl had dan dat tegenwoordig de standaard is?

Suiker; de grote boosdoener

In het tijdperk van de oermens was suiker nauwelijks aan de orde. De enige suikers die zijn consumeerden kwamen uit fruit. Tegenwoordig zit er in bijna elke product wel een vorm van suiker. Dit is begonnen vanaf het moment dat er ontwikkelingen plaatsvonden in de agrarische sector. Van de een op de andere dagen leerden mensen granen te verbouwen en werden suiker bevattende producten op grote schaal geconsumeerd. Veel granen zijn niet bevorderlijk voor je ontlasting. Granen vertragen en hinderen namelijk de vertering van voedesel.

Hoe de agrarische revolutie ongezond eten in de hand werkt

Rond de 20e eeuw was er opnieuw een enorme groei in het eten van suiker bevattend voedsel. Ook werd het melken van koeien heel normaal. Iets dat voor de ontwikkelingen in de agrarische sector nog veel te gevaarlijk was. Tegenwoordig hebben suikers, zuivel en granen zich genesteld in ons dieet. Dit terwijl ons systeem hier eigenlijk helemaal niet op ingesteld is. Deze ontwikkelingen hebben dus niet perse in ons voordeel gewerkt. Over het algemeen waren de oermensen dus gezonder bezig dan ons!

Synthetisch eten heeft gezond voedsel vervangen

Ook zout is een van die ontdekkingen die niet perse in ons voordeel heeft gewerkt. Tevens zijn synthetische stoffen als transvetten en zoetmakers zoals aspartaam steeds meer aan de orde van dag. Evolutionair gezien heeft het menselijke systeem geen tijd genoeg gehad om te wennen aan deze kunstmatige stoffen.

Zorg voor de ommekeer

Het is dus duidelijk dat we met zijn allen steeds ongezonder zijn gaan eten. Syntetisch eten wordt verkozen boven gezonde en pure producten. Waarom is echter een raadsel. Heeft het met de smaak te maken? Dat is niet het geval. Het is omdat de producten goedkoper geproduceerd en vervolgens goedkoper verkocht kunnen worden. Hierdoor kunnen de grote multinationals een sterke positie op de voedselmarkt afdwingen. Dit alles zonder oog voor smaak of voedingswaarde.

Veel mensen hebben al de keus gemaakt om hier tegen in te gaan en de Paleo route te kiezen door de eet en levenswijze van de oermens te evenaren. Velen zijn hier al tal van kilo’s mee kwijt geraakt en staan er ook qua gezondheid veel beter voor.

Ook nieuwsgierig hoe jij van al deze voordelen kan profiteren en je rug kan keren richting synthetisch voedsel? Klik dan hier en zie hoe Mitchel van Duuren (Mister Paleo Nederland) al duizenden mensen heeft geholpen aan een betere gezondheid en slanker & sterker lichaamTop