10 tips om calorieën te verbranden!

Geplaatst in: Algemeen

Calorieën verbranden is het belangrijkste deel tijdens het afvallen. Het betekend dan natuurlijk wel dat je de koekjes en het snoep laat liggen in de supermarkt en alle uren om te gaan sporten ook echt gaat sporten. Pas dan kan je zeker naar je resultaat gaan kijken.

Ik heb een lijstje opgesteld waardoor het wat makkelijker wordt om je aan het afvallen te houden. Wees niet te streng voor jezelf! Met een paar trucs kun je calorieën verbranden zonder lang in de sportschool te moeten zwoegen.

Met deze 10 tips hou je het makkelijker vol!

1. Als je ergens moet wachten, blijf staan! Ga niet meteen zitten, dat is een non-actievere houden, waarmee je veel minder energie verbruikt.

2. Sla je ontbijt absoluut niet over! Zodra je lichaam weer brandstof heeft, kan het beginnen met de verbranding. Daarnaast heb je de rest van de dag veel minder honger.

3. Drink veel thee. Groene thee is het beste thee om dan te drinken, daarin zitten stoffen die calorieën verbranden.

4. Slapen! Zorg voor voldoende slaap. Daarmee bevorder je de spijsvertering.

5. Aan het reizen? Doe bilspieroefeningen! Dit kan terwijl je in de trein of auto zit, span je billen aan en laat ze weer ontspannen.

6. Maak een ommetje tijdens de lunchpauze! Je ben in de frisse lucht, en je bent in beweging. Daarnaast is het hartstikke gezellig met je collega’s!

7. Traplopen is heel simpel maar het werkt wel. Neem altijd de trap, ook met die zware tas vol boodschappen.

8. Lachen is gezond! Lachen helpt met calorieën verbranden. Mensen die vaak lachen zijn actiever en vrolijker, en dus bewegelijker.

9. Dansen! Dansen is goed voor je humeur, en kan iedereen. Zet de radio aan tijdens het douchen en bijvoorbeeld de afwas en dans mee.

10. Eet genoeg. Als je (te) weinig eet, gaat je lichaam aan het spierweefsel knagen. Het spierweefsel zorgt er juist voor dat het lichaam calorieën verbrand.

Kleine moeite en veel effect!

Als je deze 10 tips toepast, kan je veel verbranden zonder en veel moeite voor te doen! Ik weet heel zeker dat als je elke dag een paar tips uitvoert, je al snel een eind op de goede weg bent. Succes!

 

Schrijf een reactie:

Top