10 eet tips die mij hielpen

Geplaatst in: Algemeen

Tags:

Gezonde eet gewoontes vormen de basis tijdens het afvallen voor een gezonde levensstijl. Als je gezond bent zit je vaak lekkerder in je vel. Een gezond eetpatroon is een belangrijk onderdeel van hoe jij je voelt. Bekijk af en toe je eet gewoontes en maak je eigen schema’s. Het perfecte schema maak jezelf door naar je lichaam te luisteren. Dit zijn de tips die bij mij geholpen hebben en heel algemeen zijn om goed op te letten. Hopelijk zal je, je energieker en fitter voelen en zelfs nog meer afvallen!

1. Eet vezelrijk voedsel!

Vezelrijk voedsel eten is een belangrijk punt tijdens het afvallen. Voedingsproducten met heel veel vezels zijn goed voor de stoelgang en spijsvertering! Vezelrijke producten zijn onder meer bonen, appels, volkoren bloem, bananen en broccoli.

2. Eet voldoende fruit en groente

Een gezond eet patroon begint bij wat je eet. Snoepen en ongezonde snacks is funest tijdens het afvallen. In plaats van ongezonde snacks of snoep kun je beter een stuk fruit nemen. Daarnaast moet je niet vergeten voldoende (rauwe) groente te eten. Zowel fruit als groente bevatten een bron van vitaminen en mineralen, die we nodig hebben om ons lichaam gezond te houden.

3. Eet gevarieerd

Gevarieerd eten is een goede eet gewoonte. Door afwisseling in het voedingspatroon krijg je verschillende benodigde voedingsstoffen binnen. Hou het wel gezond! Neem bijvoorbeeld de schijf van vijf, en pik hier elke dag andere combinaties uit. Dit houdt het eten lekker maar ook gevarieerd!

4. Probeer vet te vermijden

Ons lichaam heeft wel vetten nodig, maar in beperkte maken. Het gebruik van vet is dan ook een afrader. Kleine tip: de onverzadigde vetten zijn beter dan de verzadigde vetten. Het kan ook geen kwaad om met mate olijfolie of boter te gebruiken. Vis bevat wel gezonde vetten, daarom staat deze ook op de schijf van vijf!

5. Gebruik niet veel zout

Een gezonde eetgewoonte betekend dat je let op wat je eet. Let er bijvoorbeeld op dat je niet te veel zout binnen krijgt. Veel kant-en-klare producten bevatten veel zout. Het is daarom handig om dit soort producten zoveel mogelijk te vermijden. Zelf je producten vers klaarmaken en daarbij matig zout toevoegen is het beste. Hetzelfde geldt natuurlijk voor suiker!

6. Drink voldoende water

Zoals in een eerder bericht van onze blog al vertelt is (klik hier voor de post), is water het beste om te drinken. Drink dit de hele dag door, omdat ons lichaam de vocht nodig heeft om te blijven functioneren. Ongeveer anderhalf tot twee liter aanbevolen wordt. Frisdranken telt niet en is funest!

7. Meer kleinere hoeveelheden!

Vaker een kleinere porie eten is beter dan in een keer een grote portie te eten. Neem als basis altijd je ontbijt, lunch en avondeten. Als tussendoortjes kun je gezonde snacks eten zoals fruit of rauwe groente.

8. Vers is het beste

Zoals eerder gezegd zijn de kant-en-klare maaltijden niet goed tijdens het afvallen. Neem daarom meer verse producten die je zelf hebt voorbereid. Zo weet je precies wat er in je maaltijd zit!

9. Was regelmatig je handen

Het is misschien een rare in dit rijtje, maar deze is zeker van belang. Je persoonlijke hygiëne hangt namelijk samen met je gezondheid! Door regelmatig je handen goed te wassen, voorkom je tijdens bijvoorbeeld het eten dat je allerlei bacteriën binnenkrijgt.

10. Eet langzaam

Neem de tijd als je gaat eten. Het is niet alleen belangrijk om aandacht te schenken aan wat je eet, maar ook hoe je eet. Zorg ervoor dat je tijd neem voor een maaltijd. Je lichaam laat dan eerder weten wanneer je genoeg gehad hebt!

 

Schrijf een reactie:

Top